tisdag 1 mars 2016

VINTERGÄCKVi vill så gärna tro att våren är på väg och ibland är man nästan säker på att det är så men vintern vill inte riktigt ge med sig, den gäckar oss. Av bilderna från vår promenad i morse framgår att träden glittrade av rimfrost efter nattens kyla. 

Vissa vårtecken har vi dock noterat, t ex har ringduvan dykt upp vid vårt fågelbord efter sin vistelse söderut och vi har läst och hört på radion att åtminstone en trana har landat vid Hornborgasjön. Dessutom har snödropparna varit på gång i trädgården ett bra tag och malvornas och bondliljornas blad börjar sticka upp invid husknuten. Igår drack vi för första gången i år eftermiddagskaffet på altanen medan solen värmde så gott.


"Våranssons" sett från landsvägen.


Klockan har nu hunnit bli halv fyra och fikat är redan avklarat. Inomhus fick det bli idag, eftersom solen lyste med sin frånvaro. Som sagt, vintern gäckar oss.


Vintergäck
2 kommentarer:

  1. Åh vilka härliga bilder! Det måste vara trist med snön men den lyser i alla fall upp lite! Här är det jämngrått och spöregn. Snart kommer sommaren igen!

    SvaraRadera
  2. Ja, det blir både vackert och ljust med snön men nu är det våren vi längtar till. Idag snöar här igen. Kram

    SvaraRadera