söndag 17 maj 2015

"MEDIASKUGGA"

Pågående projekt.

Det har varit tyst här på bloggen en tid nu men på Lilla Solberga har det varit full aktivitet på annat sätt. I början av maj målade Stora O och jag en del av huset, bara så långt vi nådde upp. Det var ett pillejobb med maskeringar kring fönster och dörrar, så att vi inte målade rött där det skulle vara vitt och ombytt. Resten, speciellt de högre partierna, skall vi få hjälp med av snälla söner.)

Målningsarbetet avbröts emellertid och istället fejades det både inne och ute inför besöket av H, som jag passade i USA när hon var liten (1959-1960). Hennes familj och jag har hållit kontakten ända sedan dess med uppehåll för några år när våra pojkar var små. Det var tredje gången H besökte oss och tredje gången hon var i Eriksberg. Tanken var att hon skulle ha stannat hos oss ungefär en månad men, eftersom hennes pappas hälsotillstånd drastiskt hade försämrats, var hon tvungen att avbryta sin vistelse i Sverige och åka till honom i London, där han vistas för närvarande. Tråkigt att hon måste ge sig iväg under så ledsamma omständigheter, men vi får glädjas åt att vi åtminstone fick en dryg vecka tillsammans. Vi hann med att besöka våra söner och deras familjer men hade planerat många andra utflykter, som kanske kan bli av en annan gång.

Så är vi ensamma igen, Stora O och jag. Det är tyst i huset när H har rest, men vi har ett projekt på gång som förhoppningsvis innebär att vi kommer att träffas relativt snart igen. Vi har nämligen bestämt att vi tillsammans skall skriva en bok bl a baserad på alla brev (och på senare tid e-post) som utväxlats under de mer än 50 år som vi hållit kontakten levande. Dessutom har vi tänkt att var och en av de familjemedlemmar på vardera sidan av Atlanten som har minnen från denna period skall skriva om dessa. Hoppas att boken blir verklighet, för det skulle i så fall skildra två familjers historia under ett halvt sekel.

Ett annat projekt som ligger närmare i tiden är en babyfilt av virkade mormorsrutor som H och jag satte full fart med under hennes besök här. Garnet vi köpte var "melerat", d v s tråden hade flera färger, så att man inte på förhand visste hur rutorna skulle komma att se ut. Alla rutorna är nu klara och det arbete som återstår är att fästa trådarna, sy ihop rutorna och fodra med fleecetyg. Filten skall bli present till H:s andra barnbarn, som förväntas komma till världen i början av juni.

Här är mycket annat att stå i också. Bland annat har Stora O börjat att rensa dammen från algväxter genom att använda sig av en gammal dragg som han kastar ut i dammen och håvar in algerna med. H tipsade oss om att man kunde lägga "kornhalm" i dammen, om det finns att få tag på här, för det hade de använt för att bekämpa alger med i sin damm i Vermont. Om det funkar här också, låter det mycket enklare än inhåvandet med draggen. Du kan läsa mer om algbekämpning med "kornhalm" här.

Men, nu blommar häggen och vi måste njuta av tiden mellan hägg och syren. Det gör vi också. Varsågoda, en häggbild.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar