måndag 16 februari 2015

ÖLPROVNING


Nu var det länge sedan vi hade ölprovning här på bloggen men idag har vi inhandlat två flaskor Electric Nurse APA (American Pale Ale). Märket vi var på jakt efter var egentligen Electric Nurse DIPA, som vi hade blivit rekommenderade att prova. DIPA står för Double Indian Pale Ale men den sorten fanns inte på "bolaget" i vår centralort.

Brewtrades Electric Nurse-öl är relativt nya och namnet Electric Nurse anspelar på paret Peter Robertssons och Ida Engströms yrken, elkonstruktör och sjuksköterska. Ölen bryggs hos Dugges Ale- & Porterbryggeri i Göteborg.

Eftersom vi inte har smakat på "apölet" ännu, kan jag bara citera vad som står att läsa på flaskan, nämligen att det är ett friskt öl som fått sina typiskt blommiga och fruktiga aromer från amerikanskt humle. Det har också en lätt citruskaraktär och är bryggt med pilsnersmak och ljus karamellmalt. Alkoholstyrkan är 4,6%. Detta nya öl finns inte med i boken 101 öl du måste dricka innan du dör, som Stora O fick i julklapp 2010. Vi kan alltså tyvärr inte bocka av den här ölsorten och känner att vi med den takt vi håller måste bli riktigt gamla för att hinna med att testa alla sorterna.

DIPA-ölet innehåller ännu större mängd amerikanskt humle och har en alkoholhalt på 8%. Mer härom kanske det blir på bloggen framöver men nu stänger jag butiken för idag, så att provningen av APA-ölet kan börja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar