måndag 25 augusti 2014

REKOMMENDERAS VARMT


Vår inspirerande och pedagogiska lärare Ewa M Evers.

Den gångna helgen har jag varit på kurs i under-glasmålning hos Ewa Evers i Stenungsund och kommit hem fulltankad av inspiration, som jag kommer att leva mycket länge på.

Ewas nya, fantastiskt fina ateljé var "uppdukad" med allt tänkbart material som stod till vårt förfogande. Bara att få vistas i en sådan miljö gör mig euforisk och att dessutom i dagarna två få ta del av professionella och pedagogiska Ewas kunskap och råd är ovärderligt. I många år har jag målat både under-glas- och oljemålning hos Ewa och varje gång har samma fenomen inträffat, nämligen att vi elever, efter teorigenomgång, nästan frustat av iver att få sätta igång och måla. Sedan har tiden bara försvunnit - två hela dagar till ända, som i ett nafs! Till ända är fel att säga, för det har varit dagar som jag kommer att hämta kraft ur under en lång tid framöver.

Eftersom samtliga elever hade tidigare erfarenhet av under-glas-teknik var uppgiften den här gången att arbeta med akrylfärg i olika metoder, som t ex avtryck, ristning, schabloner, collage m m. Som inspiration läste Ewa dikten Vinge av Kent Andersson, som också fanns med i undervisningsmaterialet tillsammans med noteringar från tidigare kurser. Förutom att flyga lärde vi lärde oss olika sätt att montera tavlorna på.

Fast det förmodligen inte låter så av min beskrivning här ovan, tar vi oss, om än något motvilligt, tid till mat- och fikaraster och då bubblas det inte bara om det vi håller på med på kursen, utan om allt mellan himmel och jord. Bland annat diskuteras kommande händelser som kan vara av gemensamt intresse.

Bild från Ewas nya ateljé i Stenungsund.

Jag brukar inte ägna mig åt REKLAM här på bloggen men jag rekommenderar varmt Ewas kurser!

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen, en verklighet som absolut inte är att förakta. Idag har jag till exempel plockat kantareller, Stora O och jag har hjälpts åt att sätta in innanfönster i den gamla delen av huset och jag har dessutom ägnat mig åt en annan passion, nämligen bakning.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar