fredag 11 april 2014

GLAD PÅSK OCH TREVLIG RESA


Eftersom de flesta av våra närmaste familjemedlemmar idag ger sig iväg ut i stora världen, några till Turkiet och några till Japan, önskar vi dem alla redan nu en glad påsk och hoppas att de får det riktigt trevligt på sina resor. 

Påskkortet på bilden fick Stora O när han var liten av sin kusin, som hade skrivit med dåtidens bläckpenna med löstagbart stift som doppades i bläck.


Portot var på den tiden 5 öre och på kortet hade tryckts en dikt. (Klicka på bilden om du vill läsa dikten, som har en "knorr" på slutet.) Exakt vilket år påskkortet är från vet jag inte men 1945 tror jag är en ganska bra gissning.


Till vår stora glädje finns J kvar i landet och kommer till oss för att fira påsk. Det ser vi fram mot. Välkommen!

4 kommentarer:

 1. ingen dum handstil om det ar fran 1945 (8 ar). Onskar er bada Glad Pask. Vi firar hos Karl. Varen har antligen borjat har. Krokus visar sig och paskliljorna star i knopp. Kram B

  SvaraRadera
 2. Hej B! Roligt att höra från dig. Man kan aldrig klaga på handstilar som skrivits med de eländiga bläckstiften, aldrig någonsin. Kortet är ett fint minne från svunna tider. Våren är i full gång här också. Härligt. Hälsa alla. Glad påsk.

  SvaraRadera
 3. Nu är det kväll i Tokyo och vi är trötta fast det bara är eftermiddag. Vi har sett japanerna picnicka, en Warholutställning och staden från taket på ett 54-våningshus. Inte illa på en eftermiddag.

  SvaraRadera
 4. Trevligt att höra från er. ser fram mot fler rapporter. Gärna selfies från onsen:)!

  SvaraRadera