söndag 4 december 2016

PAUS I JULFIRANDET
Vi har redan hunnit med att fira in julen två gånger i år. Första gången den 1:a advent, då grannar och före detta grannar traditionsenligt kommer till Lilla Solberga. Denna händelse betraktar vi som inledning på julen, för då brukar julstädning och julpyntning (i form av stjärnor, adventstakar och en och annan tomte) vara avklarat. I år festade vi på kalkon vilket förhöhjde julkänslan ytterligare.


Några av våra gäster 1:a advent.


Lagom till advent blommade kaktusen i köksfönstret. Den förnekar sig inte, utan gläder oss år efter år med sina vackra vita blommor.


Kaktusen levererar i år också.


Igår, den tredje december, var det dags för Lilla Julafton, då vi julade väldigt nästan på riktigt tillsammans med yngste sonen, hans familj och svärmor. Att vi gick händelserna i förväg beror på att vårt barnbarn Hugo kommer att vara i Australien över jul och övriga familjen skall fira högtiden i London. Vi gick all in när det gällde julmat, spelade bland annat julklappsspelet, pratade om förestående och tidigare gjorda resor och höll oss uppdaterade om varandras förehavanden. Alla övernattade, så vi hann äta frukost i lugn och ro idag, innan våra "gäster" åkte tillbaka till Göteborg. 


Australienresenären och hans syster Ebba.


Nu tar vi paus i firandet till julafton, när vi ser fram mot att få besök av äldste sonen med familj, då vi får säga GOD JUL på riktigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar