onsdag 21 september 2016

UTFLYKT I SKARABORGSBYGDEN


Igår, efter närmaste familjens uppvaktning av 80-årsjubilaren, bar det iväg på en dagsutflykt i Skaraborgstrakten. Första stoppet gjordes på Kinnekulle, där vi åt lunch på Kinnekullegården med betagande utsikt över nejden. Tyvärr gör inte mina fotografier utsikten rättvisa men kortet här ovan får duga.

Därefter åkte vi och tittade på replikbygget av vikingaskeppet Sigrid Storråda, som låg förankrat vid en brygga i Blombergs hamn vid Vänern. Där fanns, förutom vikingaskeppet också en kopia av en runsten som hittats inmurad i Husaby kyrka och som antas ha rests av Olof Skötkonung på 1000-talet.
Där fanns också ett litet museum som var intressant att titta in i. Bland mycket annat hittade vi den här planschen med replikbyggen av tidigare fartyg. På planschen visas också skeppet Oscar II, som Stora O:s bror varit mycket engagerad i. (Till höger om det största skeppet.)Vid det här laget började det suga i kaffetarmen och kosan ställdes då till Conditori Nordpolen i Vara, ett konditori som fått utmärkelsen "Årets konditori 2016" och som Stora O hade hört talas om. Det var ett jättefint och mysigt konditori med en vacker trädgård, där vi slog oss ner och njöt av kaffe och kaloririka läckerheter.
Konditoriet i Vara blev dagens sista stopp och med magarna fulla av godsaker åkte vi nu tillbaka hem. I brevlådan väntade, tillsammans med många gratulationskort, en kallelse från Borås Lasarett med besked att Stora O fått tid för operation den 27 september, vilket var en glad överraskning, då han trott att han skulle få vänta betydligt längre på operationen. Glad blev han också för alla födelsedagshälsningar och presenter. Han har blivit firad som en kung. Här tillsammans med våra fina och omtänksamma söner.2 kommentarer:

  1. Låter som ni alla hade en utmärkt dag. Roligt att se alla foton både på utflykten och familjen. Olle ser ju ut som 60 år!!!! Jag är väldigt glad att do Olle fick den goda nyheten ifrån MD? sjukhuset?. Önskar dig god hälsa från och med nu.
    Stor kram till er båda.
    Birgitta

    SvaraRadera
  2. Ja, Olle är nöjd med sitt firande och tackar för komplimangen - 60 år!! Vi hör av oss när han har opererats. Ha det bra och stor kram tillbaka.

    SvaraRadera