söndag 23 december 2012

DA´N FÖRE DOPPAREDA´N

 
Julafton i morgon och julfriden har redan infunnit sig. Jag tror aldrig att jag tidigare har känt mig så klar inför julen som i år. Klapparna inslagna och rimmade till, julmaten lagad och städning (någorlunda) och pyntning utförda. Underbart att framför brasan kunna luta sig tillbaka och stillsamt njuta av julklassiker med Anders Elderman på radion.

Bland det som spelades var "Stilla natt" och jag fick veta att denna julsång kom till på grund av att det en julafton upptäcktes att en råtta hade gnagt hål på bälgen i en orgel i en kyrka i Tyskland. Då många människor förväntades besöka julottan dagen därpå var orgelhaveriet en katastrof. Kantorn komponerade då en sång som kunde sjungas till gitarrackompanjemang och "Stilla natt" var född. Stort tack till råttan!

Hoppas att julfriden har sänkt sig även hos er. Om inte, tänk igenom om det som pockar på att bli gjort verkligen är nödvändigt. En del bestyr kan säkert hoppas över.

 
Tack för alla julhälsningar!

2 kommentarer:

 1. Julhalsningar. Vi ar ocksa fardiga for helgen. Tankte pa alla kara och nara i Sverige nar vi satt vid tanda ljus i morse och plotsligt ringde Vivi. Roligt att ha kontakt med henne.
  Kram till er bada fran Putnam.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Roligt att höra att ni är klara för julfirande också. Här snöar för fullt och Olle var just vid brevlådan med en julklapp till vårt tidningsbud men det har snöat så mycket redan så vi får nog ingen tidning i morgon.

  Vivi ringde hit också. Hon låter så ungdomlig och pigg på rösten trots att hon uppnått hög ålder. Ha det riktigt härligt i julhelgen.

  Kram från oss i Eriksberg

  SvaraRadera